Slideshow

Your pictures and fotos in a slideshow on MySpace, eBay, Facebook or your website!view all pictures of this slideshow

torsdag 14 maj 2009

VÄLKOMMEN SOM MEDLEM!

Här blev jag medlem torsdag den 14 maj 2009

Först och främst vill jag säga att jag är glad över att du valt att gå med. Piratrörelsen världen över har precis börjat få kritisk massa för att trycka tillbaka de intressegrupper som försöker stanna klockan i en tid där de behövdes, och där de med lagstiftning försöker övertyga politikerna om att samhällets utveckling är ett problem. Det är den visserligen - men bara för de intressegrupperna, eftersom de inte behövs längre. Det är vår uppgift att föra fram det budskapet; hade sådan lobbyverksamhet tillåtits tidigare, så hade vi fortfarande haft yrken som gatlyktetändare, isutkörare och telefonväxelkopplare.

Men piratrörelsen behövs också för att hålla tillbaka Storebror. I en tid där privatlivet är under konstant angrepp från politiker som vill se och höra allt du säger, skriver och tänker, så måste det finnas någon som okompromissbart står upp för våra medborgarrättigheter. Det är där vi arbetar hårdast just nu.

VAD PIRATRÖRELSEN HANDLAR OM

Många tror tyvärr fortfarande att piratrörelsen främst handlar om något slags rätt att få saker gratis. Det är en av de största nidbilderna vi har att tampas med, och också ett levande lik som vägrar låta sig släpas ut.

Det vi slåss för är medborgarrätt, kultur, kunskap, demokrati, rätten till ett privatliv och det framväxande informationssamhället. Våra motståndare är två: de monopolister och politiker som angriper viktiga medborgarrätter och instiftar ett Storebrorssamhälle för att klamra sig fast vid gårdagen, och de politiker som inte förstår frågan utan i ren okunskap och ignorans vittrar sönder samma medborgarrätter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar