Slideshow

Your pictures and fotos in a slideshow on MySpace, eBay, Facebook or your website!view all pictures of this slideshow

torsdag 21 maj 2009

Smärta och samtalsterapi

Malin har lärt sig leva med den kroniska värken

Malin Äng från Hagfors lever med ständig smärta sedan hon fött sitt andra barn. Men tack vare en kurs i smärthantering har hon lärt sig kontrollera värken.

– I dag klarar jag mig med endast en medicin som jag måste ta på grund av nervskadorna
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Tror inte på sånt här blaha. Jag har neurolgiska skador i ryggen som yttrar sig med en molande ihärdig värk i benen. Äter 4 Ketogan (ett syntetiskt morfinpreparat) och är smärtfi nästan hela dygnet. Det bästa är jag inga biverkningar har av medicinen. Har provat en massa andra, men fått kraftiga biverkningar. Och nån samtalsterapi ska ni inte inbilla mig tar bort mina smärtor! Hon skriver ju att hon klarar sig på endast en medicin nu. Det gör jag med! Läkarna skriver oftast ut skitmedicin mot s
märta som t.e.x Paracetamol som inte verkar överhuvudtaget när man har riktigt ont. Fick en remiss till neurologen tack och lov, som skrev ut Ketogan som gör att jag kan leva ett nästan normalt liv. Ingen samtalsterapi här, tack!
Ps. Man blir INTE beroende av morfin om man tar det mot stark smärta!

3 kommentarer:

 1. Även om du är beroende av morfin, vad spelar det för roll om du inte tar det för att få en kick? Bättre att ha ett fungerande liv och vara beroende av ett preparat än att inte fungera och ha smärtor, men inte vara beroende av ngt preparat.

  Folk som tar blodtrycks mediciner har ett kemiskt beroende såväl som diabetiker är kemiskt beroende av insulin. Vad är skillnaden om man inte missbrukar sin medicin?

  SvaraRadera
 2. Hej "hmm"

  Kloka ord. (som vanligt från dig) Men det är klart att jag är fysiskt beroende eftersom jag inte kan få ett drägligt liv utan dem. Men jag är ju inte psykiskt beroende.

  Ps. Skulle gärna vilja veta lite mer om dig.T.ex är du man eller kvinna? Du får gärna maila mig om du inte tycker jag är för påträngande, men det är alltid roligt när det är en klok person att få veta lite mer. Vill du inte så är det inte mer med det. Tar inte illa upp. key.peterson@gmail.com

  SvaraRadera
 3. He he. Finns inte så mycket att berätta. Kvinna är jag =)

  SvaraRadera