Slideshow

Your pictures and fotos in a slideshow on MySpace, eBay, Facebook or your website!view all pictures of this slideshow

fredag 15 maj 2009

Ett citat från AB

Tyvärr så har massmedia i sina försök på att svartmåla PP varit mycket noga med att påstå att PP bara skulle vara ett enfrågeparti som bara förespråkar fri fildelning. Detta påstående må ha ett korn av sanning i sig då PP inte vill ha någon form av censur av internet men PP hävdar samtidigt att dom anser att en artitst/författare naturligtvis skall ha ersättning för sina alster men att censur av inetrnet är fel väg att gå. Fildelningsfrågan är bara en del av något som i själva verket är mycket större, nämligen att ett öppet internet i som i själva verket är ett hot mot det monitära ekonomiska system som möljiggör för vissa att skaffa sig den ena förmånen efter den andra utan insyn. I själva verket så hotar ett internet fritt från censur den skendemokrati som vi påstår oss ha genom att möjligöra ett öppet samhälle med en äkta demokrati där folk i allmänhet har tillgång till dom handlingar som bara "eliten" hade tillgång till innan internet. makthavarna kunde ju inte bara komma med en lag om censur av internet för det hade ju väckt upp en folkprotest utan dess like. Där för försöker dom nu införa censur smygvägen steg för steg (FRA, IPRED osv.) det är just detta som hela denna debatten handlar om, och inte om man ska få fildela eller inte. Därför är PP ett allternativ för att skydda demokratin samt den personliga intigriteten. Om dom krafter som fick sitt uppsving efter 11/9 forsätter med sina försök att få fotfäste i Europa, vilket dom till viss del redan har lyckats med (Bodstömssamhället) så kommer det att leda till att vi kommer att få lagar liknande Patriot Act inom hela EU och detta välkommnas naturligtvis av dom som inte är intresserade av ett fritt internet som. i förlängningen kan hota deras maktpossition och därmed dom förmåner dessa för med sig.(Det finns en orsak till varför internet är bland det första som censureras i en totalitär stat, Kina, Iran, Ryssland m.fl.) Naturligtvis så skriver/sänder media bara dom uppgifter som gynnar dom som betalar ut presstödet till dom och därför blir också informationen en aning vinklad i motsättning till internet. Så istället för att stirra er blinda på om ni får fildela eller inte, så försök att se lite djupare vad det egentligen handlar om dvs. ett internet fritt från censur. Det enda parti som faktiskt har focuserat på detta inför EU-valet år faktist PP, om man sedan anser att frågan inte är viktig nog för att tas upp i EU utan att man hellre vill leva i en totalitär stat då får man väl "köpa" det faktum att PP skulle vara ett enfrågeparti. FÖRBJUD FÖRBUD, Frihet Under Ansvar!!!

6 kommentarer:

 1. Text hämtat från piratparitets officiella hemsida. Text som jag menar inte är helt sann, då jag själv vet hur det går till att söka patent.

  "Patenten behövs inte

  Patent framställs ofta som ett skydd för enskilda uppfinnare mot storföretagen, en bild som inte stämmer överens med verkligheten, då det i snitt kostar en halv miljon att ansöka om (ett) patent, med många ytterligare miljoner i de patenträttsliga processer som följer.
  De stora företagen använder sig dessutom inte av patenten som en form av skydd, utan snarare som en guldko att mjölka; Eftersom de flesta delar i en produkt idag är patenterade, och det inte är produktens skapare som har rätten till alla de patenten, leder det till patenttvister och licenskostnader. Företagen patenterar allt de kan, och tar sedan ut en licensavgift från de företag som vill använda deras patent, ett måste för att kunna skapa en ny produkt i dagens samhälle. I och med att man korslicensierar på detta sätt slår man dessutom både ut små aktörer och ogiltiggör patenten som skyddsform.
  Således är de enda som verkligen har glädje av patent är de som jobbar som patentombud eller patentjurister; Utan patenten skulle de sakna anställning. Dessvärre så är det på dessa människors åsikter man grundar praxis och politik, trots att det är en tydlig jävsituation."

  SvaraRadera
 2. Du har inte huvudet under armen precis märker jag. Men vi ska vara rädda om vårt Internet enär det snart är den enda demokrati vi har kvar... Jag ska i.af rösta på PP i EU Parlamentet. Ps. Läste nånstans att PP är närbesläktat med sossarna hur det nu kan ha gått till? Det tycker jag är en nackdel om det är sant!

  SvaraRadera
 3. Intressant läsning enligt mig.....

  http://www.politikerbloggen.se/2009/05/15/19832/

  SvaraRadera
 4. Visa gärna källan där Engström säger att han planerar att rösta för en legalisering av prostitution, alternativt en källa där han säger att han planerar att rösta mot en total kriminalisering. Jag är absolut emot trafficking som jag tidigare skrev. Men i och med att de skaffar sig anonyma IP går det inte att komma åt dem tack vare Ipred och liknande. Och igen, det är Internet jag är rädd om. Vår enda nuvarande demokrati. Ska Sverige sitta i knät på lobbyisterna så finns det ingen demokrati.

  SvaraRadera
 5. Håller till 100& med dig att demokratin i Sverige är av icke existens. Jag överväger själv att rösta på PP, men jag vill veta vad de gör och står för. Jag önskar att PP skall bli ett enfrågeparti som media utger dem för. Då har de minröst alla gånger.

  SvaraRadera
 6. Hej igen, "hmm". Det tycker jag var mycket roligt att höra. Hade närapå fått för mig att du tyckte jag var en galning :-) Jag har varit politisk vilde förut men just det här med Internet är en hjärtefråga. Politiken idag är en enda röra. Vi är livegna enligt min åsikt.

  Ha en bra dag // Key

  SvaraRadera