Slideshow

Your pictures and fotos in a slideshow on MySpace, eBay, Facebook or your website!view all pictures of this slideshow

torsdag 13 augusti 2009

Piratpartiet ställer upp i lokala val

För några minuter sedan gick Piratpartiet ut på DN Debatt för att tillkännage att vi kommer att ställa upp i landstings- och kommunalval i september nästa år, utöver riksdagsvalet. Det har diskuterats länge, och precis som de andra stora politiska rörelserna före oss, så har vi helt enkelt kommit till slutsatsen att det inte räcker med en punktinsats på en plats för att åstadkomma det vi vill.

Vi behöver bidra med ett helt nytt perspektiv. Det informationspolitiska perspektivet. På alla nivåer. Från gata och torg till internationella fördrag.

I artikeln i Dagens Nyheter, så tar jag upp ett par exempel på hur mycket jobb vi har framför oss med detta. Samtidigt som vi går ut i media, så vill jag också tala om det för alla våra medlemmar och aktivister genom detta nyhetsbrev.

För vi har bara skrapat på ytan av vad informationspolitik innebär. Våra principer påverkar det mesta i människors vardag. Från lokala kollektivtrafiken (som vill spara din reshistorik i flera år) till den lokala kvarterskrogen (där staten vill ha fullständiga data om vad just du har ätit och druckit). Vi skötte FRA- och Ipred-debatterna med bravur, och nu är det dags att lyfta på locket lite till och försöka förklara för alla vad det är vi egentligen pratar om.

Grundlagens och de mänskliga rättigheternas skrivningar om allas rätt till åsiktsfrihet, yttrandefrihet och ett privatliv måste vara mer än ord i en bok. Det måste vara en filosofi. Det måste vara ett politiskt perspektiv. Ett perspektiv som betyder något. Kanske mer kännbart: ett perspektiv som man förlorar val på, om man struntar i det.

Det perspektivet sprider sig också internationellt som en gräsbrand. Vi vet om att Tysklands Piratenpartei lyckades relativt bra i EU-valet -- inte lika bra som oss, de fick ingen representant, men de fick fortfarande över de 0,5% som krävs i Tyskland för att få federalt partistöd. Alldeles nyligen bekräftades det att Storbritanniens Pirate Party UK har blivit registrerat hos deras Valmyndighet. Intensiteten på den internationella koordinationslistan har ökat betydligt, och piratpartier startar upp så snabbt i nya länder att är svårt att hålla koll på dem alla.

/Piratpartist och hedning.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar