Slideshow

Your pictures and fotos in a slideshow on MySpace, eBay, Facebook or your website!view all pictures of this slideshow

torsdag 25 mars 2010

Linnea sveks av vuxenvärlden i Bjästa.

Uppdrag Gransknings program om Linnea som mobbades efter att hon våldtagits har väckt mångas ilska.
Ny blandar sig även jämställdhetsminister Nyamko Sabuni in i debatten.

"Svårt att finna ord"

I ett nyhetsbrev på torsdagen skriver ministern:
”I går såg jag Uppdrag Granskning och reportaget om hur en hel vuxenvärld svikit och hur ett större, anonymt kollektiv trakasserat två våldtagna flickor i Örnsköldsvik. Det är svårt att finna ord som räcker till och som passar in på den känsla som väcktes inom mig över av vad som skett.”

"De ska känna skam"

Nyamko Sabuni är upprörd över att Linnea inte fått stöd av vuxenvärlden.
”Alla de vuxna som i olika roller och befattningar inom skola, kommun och kyrka hade ansvar att agera har svikit - både på ett professionellt och ett medmänskligt plan”, skriver Sabuni.
Nyamko Sabuni går till hård attack mot dem som hade ansvar att agera:
”De ska känna skam!”, skriver hon.
Jag undrar bara om det är inavel i hela det lilla samhället. Vuxna människor bär sig normalt inte åt på det viset. Känner fruktansvärd vrede och t.o.m skam att vara människa! Ge Linnea upprättelse annars kan vi inte kalla oss mänskliga varelser…

Ett litet tillägg från en kommentar i Expressen:

Såg uppdrag granskning och det var så upprörande att jag än i dag inte kan förstå vad det bor för folk i Bjästa.Hur i helvete kan en rektor och präst snacka på det sätt som dom gjorde. Avsätt både präst och rektor omedelbart och resten av Bjästas innevånare borde gå i tvångsterapi. Dom snorungarna som var med i programmet kunde inte ens fylla upp ett par jeans och hjärnan kan inte var större en en amöbas. Stäng dessa sajter på nätet, det är ett brott att mobba, mobbing är i lag jämställt med fysiskt våld och ska bestraffas. Dessa två tjejer blir våltagna två gånger först av en helt störd kille sen av hela jävla byn Bjästa. Att behöva flytta från nära och kära är även det ett straff. Dessa två stackars tjejer ska omedelbart få upprättelse av hela jävla byn, Eller ligger den här byn i helvetet. Att hel by av vuxna kan bete sig på ett sådant sätt går inte att förstå. Grabben blir dömd både i tingsrätt och hovrätt " utan minsta rimligt tvivel skyldig" vilken djävla hjälte.

Det inlägget är suveränt. Heder åt signaturen Bosse...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar