Slideshow

Your pictures and fotos in a slideshow on MySpace, eBay, Facebook or your website!view all pictures of this slideshow

onsdag 3 juni 2009

Är det så här vi vill ha det!

I dag beslutade den kinesiska staten att utöka den rådande censuren för internet. Facebook, Twitter, Flickr och Hotmail är några av sidorna som från och med i dag är blockerade och går inte längre att nå från landet, uppger tidningen Times online. Även om det inte har bekräftats från officiellt håll pågår spekulationer om att åtgärden kan kopplas till årsdagen av massakern.

Twitter har snabbt ökat i popularitet i Kina de senaste månaderna, delvis beroende på att vissa ord som annars är automatiskt blockerade är tillåtna på Twitter. Att mikroblogga anses därför vara ett bra sätt att föra fram politiska åsikter. Men nu kan det alltså vara slut med det.

Den välkände bloggaren Michael Anti, som driver den Kinabaserade bloggen Danwei.org, förutsåg myndigheternas blockering av Twitter redan för några dagar sedan, skriver Times.

"Twitter är en ny grej i Kina. De som bestämmer över censuren behöver lite tid för att ta reda på vad det är. Så njut av de sista dagarna av twittrande innan Twitter går samma öde som Youtube till mötes", skrev han i ett inlägg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar